Kreativní Halloween: 15 zábavných aktivit pro děti

Kreativní Halloween: 15 zábavných aktivit pro děti

Halloween je jedním z nejtajemnějších a zároveň i jedním z nejzábavnějších svátků v našem kalendáři, který se každoročně slaví 31. října. Umožňuje lidem vyjádřit svou kreativitu a strávit čas s rodinou a přáteli. Ať už ve formě kostýmů, sladkostí nebo dekorací, Halloween je časem, kdy můžeme trochu víc zapůsobit a pobavit se.

A proto vám přinášíme 15 skvělých aktivit, jak připravit dětem nezapomenutelné zážitky:

1. Vyřezávání dýní: Nechte dětem vyřezat vlastní jack-o'-lanterns s děsivými tvářemi a zapalte svíčku. 

2. Malování na obličej: Umožněte dětem vytvořit si strašidelné obrázky na obličeji. 

3. Výroba vlastního kostýmu: Poskytněte dětem staré oblečení, látky, barvy a nechte je vytvořit si vlastní kostým.

4. Povídání strašidelných příběhů: Uveďte děti do tajemné atmosféry tím, že si budete navzájem vyprávět strašidelné příběhy. 

5. Hledání pokladu: Skryjte malé dárky nebo sladkosti po třídě/domě a nechte děti použít mapu nebo nápovědy k jejich nalezení.

6. Halloweenské pečení: Společně s dětmi můžete upéct/vytvořit halloweenské cukroví v různých podobách (dýně, kostry, pavouci...)

7. Halloweenské tvoření: Tvořte různé halloweenské dekorace, jako jsou pavouci, netopýři nebo duchové z papíru, toaletní ruličky a kartonu.

8. Halloweenské hádanky: Připravte sérii halloweenských hádanek a indicií, které povedou děti na cestě za tajemstvím.

9. Strašidelný fotokoutek: Vytvořte jednoduchý fotokoutek s rekvizitami, jako jsou paruky, brýle, masky a nechte děti fotografovat své vlastní portréty.

10. Halloweenské puzzle: Vytvořte halloweenské puzzle s typickými symboly Halloweenu.

11. Sladké taštičky: Nechte děti vytvořit si své vlastní "sladké tašky" nebo dárečky, které mohou rozdat nebo poslat blízkým.

12. Dýňový bowling: Vytvořte si vlastní bowlingovou dráhu s dýní jako koulí a místo kuželů můžete použít upravené toaletní ruličky ve tvaru duchů.

13. Halloweenské ozdoby: Ukažte dětem, jak vytvořit ozdoby z jednoduchých materiálů, jako jsou vaty a nitě, a pověste je jako ozdoby do okna nebo v místnosti.

14. Výroba lampionů: Pomozte dětem vytvořit malé lampiony z bílého papíru nebo průsvitných plastových lahví a LED svíček.

15. Halloweenský kvíz: Připravte kvíz s otázkami spojenými s Halloweenem a nechte děti získat sladkosti nebo drobné dárky za správné odpovědi.

Využijte zdarma náš předchystaný Halloweenský kvíz o 10 otázkách, který je vhodný na vyhledávání informací nebo jako skupinová práce.

Stáhnout: https://www.chytryskolacek.cz/pages/zdarma

 

S těmito nápady mohou děti strávit Halloweenský den plný zábavy a kreativity, a zároveň si zachovat ducha tohoto zvláštního svátku.

 

A jak slavíte Halloween vy?

_________________________________________________________________

Zdroje informací: 

https://www.c-and-a.com/eu/cz/shop/proc-se-slavi-halloween

https://www.fashionzoom.cz/10-veci-ktere-jste-nevedeli-o-halloweenu/

https://www.colorland.com/cz/inspirace/Halloween-zajimavosti

Zpět na blog

Napište komentář