Kreativní koutek pro malé mistry: Nápady a tipy na tvoření s dětmi

Kreativní koutek pro malé mistry: Nápady a tipy na tvoření s dětmi

Vítejte v našem článku, který je plný inspirace pro tvoření s malými dětmi. Jestliže hledáte zábavné a kreativní aktivity pro vaše nejmenší, jste na správném místě. Vyzkoušeli a vybrali jsme pro vás různé kreativní aktivity, které nejen podporují rozvoj dětské fantazie a motoriky, ale také přinášejí spoustu radosti a zábavy.

Bez ohledu na to, zda jste rodičem nebo učitelem, doufáme, že naše nápady vám pomohou vytvořit příjemné a tvůrčí okamžiky, které budou plné smíchu a radosti. Tak pojďme na to!

 

1. Předchystejte šablonu šnečka (či jiného zvířátka nebo předmětu), nastříhejte kousky barevného papíru a nechte děti pomocí lepidla lepit kousky papíru a ozdobit tak ulitu. Krásně si tím procvičí jemnou motoriku a práci s lepidlem.

 

2Z papíru vystřihněte obrys deštníku (či jiného předmětu) a nalepte na něj vatové tamponky. Připravte potřebné věci a nechte dítě seznamovat se s vodovkami, štětcem a barvením. Rozvíjejte motoriku dítěte nanášením barvy na deštník.

 

3. Připravte si dřevěnou špachtli, korek od vína, papír a temperky. Z papíru vystřihněte obrys motýla (či jiného zvířátka nebo předmětu). Nechte dítě nanášet barvu na korek a následně zdobit křídla. Doprostřed nalepte nabarvenou špachtli. 

 

 

4. Nachystejte si z barevných papírů zmrzlinky s kornoutkem. Na výběr dejte dítěti z různých zdobících materiálů (nálepky, kuličky, třpytky, hvězdičky aj.) a nechte dítě, aby manipulovalo s předměty, rozvíjelo motoriku a bavilo se zdobením zmrzlinek.

 

5. Na takovou medúzku vám bude stačit papírový talířek, očička, příze, temperka se štětcem a děrovačka (nebo nůžky). Děti si vybarví tělo medúzky a následně procvičí prstíky při provlíkání příze dírkami. Při této aktivitě je potřeba malá účast/dopomoc rodiče či učitele. Poté stačí už jen dozdobit.

 

Přejeme vám příjemnou zábavu při tvoření!

 

Vyzkoušeli jste některou z našich aktivitek? Dejte nám vědět do komentáře.

Zpět na blog

Napište komentář